Exkluzív interjú az etikus hekkerképzés atyjával

Exkluzív interjú az etikus hekkerképzés atyjával
March 18, 2011 EC-Council

Jay Bavisi, az EC-Council elnöke a Biztonságportálnak adott interjújában az etikus hekkelésről, a képzési lehetőségekről és nem utolsó sorban a magyar biztonsági szakemberek megítéléséről nyilatkozott.

Ahogy mind több és mind nagyobb károkat okozó biztonsági incidensek következtek be, az informatikai biztonság terén úgy mutatkozott egyre nagyobb igény a penetrációs tesztekre és az etikus hekkelésre. A szervezetek ugyanis egyre kíváncsibbak lettek arra, hogy a gyakran igen költséges védelmi rendszereik valóban képesek-e gátat szabni a kiberbűnözők károkozásainak. Már kezdetben sok vizsgálat, auditálás során bizonyosodott be, hogy hiába a sok technológiai beruházás, ha például az emberi tényezők nem megfelelő kezelése és a biztonságtudatosság hiánya miatt könnyen kihasználható biztonsági rések tátongnak a védelmen. A feltárt sérülékenységek természetesen a fehérkalapos hekkerek munkájának fontosságára is felhívták a figyelmet.

Örömteli, hogy Magyarország az etikus hekkelés szempontjából az elmúlt évek során kiemelkedő teljesítményt nyújtott. Ezt bizonyítja az is, hogy az etikus hekkerképzés egyik vezető szervezete, az EC-Council az elsők között hazánkat jelölte ki a legújabb, 7-es verziójú Certified Ethical Hacker (CEH) képzésének bevezetésére. Ebből az alkalomból Jay Bavisi elnököt kérdeztük az új képzésről, és arról, hogy miként vélekedik a magyar fehérkalapos szakemberekről.

További információkért kérjük, látogasson el: http://biztonsagportal.hu/exkluziv-interju-az-etikus-hekkerkepzes-atyjaval-20110317.html